vrijdag 19 december 2014

Recept #Cupcakes

Weer terug van weggeweest! Een drukke periode gehad en gelukkig is gisteren mijn vakantie begonnen!
Vakantie.. dus ook eindelijk weer tijd voor mijn blog. Vandaar dat ik ook gelijk met een recept kom!

Hierbij een heerlijk recept voor cupcakes (glutenvrij) die fodmap-proof zijn, lekker luchtig en niet droog! Je kunt hiermee eindeloos variëren door er een vulling in te doen zoals verse framboosjes, een stukje chocolade of bijvoorbeeld door cacao door het deeg te mengen.
Deze cupcakes heb ik op mijn verjaardags High Tea geserveerd met een naturel, framboos en gevuld met chocolade variant. Ze vielen bij iedereen in de smaak, ook bij diegene die nooit glutenvrij hoeven te eten. Goed teken dus!

Ingrediënten vanille basisrecept (12 cupcakes):

  • 75 g rijstmeel (toko)
  • 50 g ketanmeel/kleefrijstmeel (toko)
  • 125 g zachte boter
  • 125 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el (lactose-vrije) melk
  • 4 g bakpoeder (kwart zakje)
  • 1 tl vanille extract (vloeibaar)
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (ik kon enkel kiezen voor 160 of 180 en inmiddels ben ik erachter dat ik met deze oven voor de hoogste van de twee moet kiezen. Je kent je eigen oven het best!)
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar (ik doe het bij elkaar in de keukenmachine)
  3. Voeg de eieren, melk en zachte boter toe en mix het door elkaar tot er een glad geheel ontstaat
  4. Bak de muffins in ± 20 min gaar in de oven!
Eetsmakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten