woensdag 10 december 2014

Update #De Decembermaand

December: luiheid, koud, vies weer, zitten bij de verwarming of het liefst openhaard, warme chocolademelk met slagroom, sinterklaas, gezelligheid, familie bijeenkomsten, veel afspraken en drukte, mijn 20e verjaardag, kerstdiners, oud en nieuw... kortom eten, zitten, eten, lui, eten, lachen, eten, gezelligheid, eten, borreltje hier en daar en... eten. 


Ik vind december een moeilijke maand. 
Het begint al met sinterklaas. Afgelopen zondag vierden we sinterklaas met een groot deel van de familie en mijn moeder (en eigenlijk de hele familie) is een kei in het maken van heerlijk eten. Maar ik volg het fodmap dieet en ja, dat is nog weleens erg lastig dan... Boordevol verleidingen zat ik daar en ik kon het dus ook niet laten. Dit had als gevolg dat ik die avond, nacht en de 2 dagen erna een zere buik heb gehad. 
Spijt. Natuurlijk. Maar toch vond ik het die avond het waard. Gezelligheid, iedereen bij elkaar en ja, een lekker hapje en drankje. Dit was mijn eerste moment dat ik bij voorbaat de buikpijn maar even voor lief zou nemen, zodat ik heerlijk kon eten. Achteraf niet zo'n slim besluit!
Sinterklaas is deel 1 van december waar het me moeilijk wordt gemaakt. Zo ben ik a.s. zondag jarig en ook dan wordt uitgebreid gevierd met familie en vrienden bij mijn ouders thuis. Oftewel, onwijs gezellig en heerlijk eten! Ook dit wordt weer een moment waarbij ik moet kiezen of ik de buikpijn wil riskeren, het klinkt als een simpele vraag maar dat is het niet. 
Ook vier ik het de week erna met allemaal vriendinnetjes waarbij ik een high tea ga houden. Deze high tea ben ik nu al tot in de puntjes aan het voorbereiden zodat ik daar wél alles mag eten wat ik klaar ga maken. Dat scheelt alweer :)
Vervolgens is het eind december kerst. De 2 kerstdagen zijn al volgepland met een heerlijk kerstdiner en een kerstbrunch. 

Mijn vraag aan jullie, hóe pakken jullie deze situaties aan? 
Reageer gerust op mijn blog, facebook, of email me via: healthytummytime@gmail.com

De luiheid van december heb ik inmiddels bestreden door mee te doe aan #DOcember, de tussenstand  na mijn rondje van vanmiddag is 21/70km hardgelopen.  Dit heb ik gelukkig wél onder controle :)

Liefs,
Madelon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten