donderdag 16 april 2015

Recept # TAPAS for FODMAPS - Patatas Bravas

Het volgen van het FODMAP dieet houdt vaak in dat je veel beperkt bent in je voeding. Buiten de deur eten is al helemaal een uitdaging... neem nou bijvoorbeeld tapas. Ik vind het héérlijk! Maar als ik nu naar een tapas restaurant zou gaan, kan ik je nu al op een briefje geven dat ik daar last van ga krijgen! 
Zelf tapas maken in eigen keuken was dan ook het compromis voor mezelf... wat nog best een flinke klus bleek te zijn, maar de resultaten daarvan wil ik graag met jullie delen!
Bij deze, recept 1 #TAPASFORFODMAPS

Patatas Bravas
Deze heerlijke gekruide aardappelpartjes in tomatensaus uit de oven zijn hartstikke simpel, maar onwijs lekker om te maken. Niet alleen voor een avondje tapas maar ook als vervanging voor de standaard aardappels-vlees-groenten maaltijd!
Je kunt zoveel maken als je zelf wilt en de hoeveelheden kruiden en tomatensaus erop aanpassen.

Bron: Google

Ingrediënten
  • Aardappels met schil
  • Olijfolie
  • Kruiden: paprikapoeder, zout, peper, chilipeper (als je daar tegen kunt), rozemarijn
  • Tomatenpuree

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Snijd de aardappels in grove parten, maar laat de schil er omheen zitten
  3. Meng de aardappelpartjes in een (oven)schaal met de olijfolie, kruiden en tomatenpuree. Je kunt de hoeveelheid hiervan volledig naar wens invullen! Een laagje tomatenpuree maakt de aardappeltjes in ieder geval errùg lekker!
  4. Leg de aardappelpartjes in een ovenschaal en bak ze gaar én met krokant laagje in zo'n 30 à 40 minuten. Vergeet niet om tussendoor enkele keren de aardappeltjes om te scheppen zodat ze overal lekker krokant worden!
Eetmakelijk!

#TAPASFORFODMAPS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten