zaterdag 29 november 2014

Recept #Glutenvrije Bechamel pastasaus

Dit is wel een fijn basisrecept wat ik tegenkwam toen ik een pastagerecht aan het verzinnen was. 
Een tomatensaus-variant kon ik nog wel makkelijk verzinnen, maar roomsaus werd lastiger dus ging ik op zoek naar een roomsaus look-a-like!

Ingrediënten (afhankelijk van de hoeveelheid saus die je nodig hebt)

  • 20 g maïzena
  • 20 g margarine/boter
  • Lactosevrije melk: zoveel als je nodig hebt totdat je de juiste dikte van de saus bereikt hebt
  • Zout, peper, nootmuskaat
Als je dus meer saus wil, voeg je simpelweg meer boter en maïzena toe in de verhouding 1:1 en de melk blijft afhankelijk van hoe dik de saus is en hoe je 'm wil hebben!

Bereiding:
  1. Smelt in een pan de boter maar zorg dat deze niet bruin wordt dus niet op te hoog vuur
  2. Voeg de maïzena toe en blijft goed roeren met een garde zodat er geen klontjes ontstaan
  3. Er ontstaat een dik papje dus voeg snel beetje bij beetje melk toe. Dit dikt vervolgens weer in en dan voeg je weer melk toe. De werking van maïzena is natuurlijk indikken, dus je moet melk steeds blijven toevoegen totdat het wat dunner blijft
  4. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar wens
Eetsmakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten