zondag 9 november 2014

Recept #Ontbijtmuffins

Hierbij het recept van de ontbijtmuffins die ik vanmorgen heb gemaakt, zodat ik een groot deel van de week zoet ben. Ze zijn zeer geschikt als ontbijt of als tussendoortje!
Ze zijn erg vullend, zoet, zonder toegevoegde suikers en je kunt er veel mee variƫren!

Ontbijtmuffins - Nuts & Cacao
Ingrediƫnten (basis):
  • 100 g havermout meel
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • bakpoeder, ik doe dat altijd op gevoel ;)
  • kaneel, vanillepoeder (indien gewenst)
  • vulling naar keuze, denk aan: blauwe bessen, noten, zaden, pitten, cacao, kokos
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Maal de havervlokken tot meel in een blender/keukenmachine
  3. Voeg de bananen, eieren, bakpoeder bij het meel
  4. Schenk het mengsel (vrij vloeibaar) in een kom en voeg de vulling naar keuze toe, roer dit er goed doorheen;
  5. Doe het mengsel in cupcake vormpjes (het liefst in siliconen/stevige vormen zodat ze mooi rond blijven)
  6. Bak de muffins af in 30 minuten op 180 graden
Variaties (zoals op de foto):
- Nuts and seeds: het basisrecept vermengd met zaden, pitten, noten (als het gaat om noten kun je deze nog even hakken of grof vermalen in een keukenmachine)
- Cacao: het basisrecept vermengd met 1 el rauwe cacao, een hoeveelheid cacao nibs naar keuze en vermalen kokos (banaan, chocola en kokos samen is heerlijk!)

Eetsmakelijk! 

1 opmerking: