zondag 16 november 2014

Recept #Zandkoekjes

Dit lekkere recept voor glutenvrije zandkoekjes wil ik toch graag met jullie delen!
Ze zijn behoorlijk zoet maar dat past ook wel bij deze koekjes. Niet het meest gezonde tussendoortje, maar wel heel erg lekker!


Zandkoekjes 


Ingrediënten:


  • 100 g maïsmeel
  • 100 g rijstmeel
  • 50 g suiker
  • 100 g margarine (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
Bereiding:
  1. Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar;
  2. Doe de margarine in stukken erbij en voeg het ei toe;
  3. Kneed vervolgens alles goed door elkaar tot je een bal met deeg hebt of gebruikt evt een keukenmachine (alsnog moet je daarna even nog het deeg tot een bal vormen);
  4. Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit of maak simpele ronde (platte) koekjes;
  5. Bak de koekjes in zo'n 25 à 30 minuten op 160 graden af. Als je ze eruit haalt zijn ze nog niet helemaal hard, maar zodra ze afkoelen komt dat vanzelf!
Eetsmakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten