zondag 28 december 2014

Recept #Carrot cake muffins [zonder geraffineerde suikers]

Om mezelf goed voor te bereiden op de volgende uitdaging voor mezelf, begon ik vanmorgen ook door een recept uit te proberen in een variant die geen geraffineerde suikers bevat. 
En tadaaa... dat waren deze carrot cake muffins! Een variatie van de carrot cake van mijn eerder carrot cake recept. Ik heb de toegevoegde suiker vervangen door een extra banaan en dat resulteerde in deze heerlijke muffins die smeuïg blijven van binnen. 
Suikervrije carrot cake muffin
Ingrediënten (12 muffins):

  • 150 g geraspte wortel/winterpeen
  • 175-200 g banaan = 2 bananen, afhankelijk van de grootte
  • 125 g gemalen havermout
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 g fijngehakte walnoten
Bereiding:
  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden Celsius
  2. Rasp de wortels handmatig of door middel van een keukenmachine (véél sneller) in dunne reepjes/sliertjes
  3. Prak de bananen tot er een smeuïg geheel ontstaat
  4. Maal de havermout vlokken tot havermoutmeel en doe dit in een kom
  5. Voeg aan de havermout de eieren, zonnebloemolie, bakpoeder en banaan toe en meng dit met een lepel goed door elkaar (of eventueel met een mixer)
  6. Voeg als laatste de wortel en walnoten toe aan het mengsel en roer dit goed door
  7. Verdeel het deegmengsel over de 12 muffinvormpjes en bak ze in 30 minuten gaar op 180 graden celsius
Let op: ze worden niet heel droog aan de binnenkant, omdat de banaan de muffins smeuïg houdt. Als je tussentijds wil kijken of de muffins al gaar zijn met bijv een satéprikker, onthoud dan dat deze er niet heel droog uit zal komen. 

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten